Liesbeth studeerde aan de Kunstacademie in Maastricht en Utrecht en volgde daarna een rechtenstudie. De liefde lokte haar naar het buitenland, en na vele wereldse omzwervingen landde zij met man en drie kinderen in Nederland.

Als textielkunstenaar maakte Liesbeth grote kleurrijke (wand)kleden en 3D-objecten. Na een aantal jaren groeide de wens haar creativiteit meer in te zetten voor iets wat je dagelijks kunt gebruiken. Iets waar mensen blij van worden. De tassenopleiding in Arnhem bleek een schot in de roos.

Liesbeth heeft haar atelier in een monumentaal pand in Utrecht, waar bezoekers welkom zijn om de collectie te bekijken en het proces van een tas in wording te ervaren. Het is ook mogelijk een tas in opdracht te laten maken. Of zelf te ervaren hoe het is om met leer te werken in een workshop. Voor workshops en opdrachten graag contact opnemen met Liesbeth. 

bezigaaneentas

  “Dat geluksgevoel van toen, kan ik zó weer terughalen in mijn eigen atelier”

‘Als klein meisje was ik gefascineerd door de handtassen van mijn moeder. Als ik een kans zag ‘leende’ ik een van haar tasjes, propte het vol spulletjes en speelde dat ik een sjieke dame was. Die geur van het leer, de magie van zo’n knipsluiting, de glanzende voering, de vakjes en ritsen… Iets fijners was er niet.’

‘Dat geluksgevoel van toen, kan ik zó weer terughalen in mijn eigen atelier. Sinds 2011 ontwerp en maak ik daar leren handtassen in zeer kleine series. Een vleugje van die tassen-nostalgie hangt er nog altijd in de lucht. Mijn liefde voor de fifties en sixties damestas met haar elegantie, de basic vormen en duidelijke lijnen, zie je in mijn ontwerpen regelmatig terug. Maar bovenal maak ik tassen van nú. Fijne, draagbare tassen van hoge kwaliteit leer. Met een goed doordacht ontwerp, unieke details, vrouwelijke kleuren en een perfecte afwerking.’

Je bent welkom bij Studio van Leeuwen om de collectie te bekijken. De Studio is open op vrijdagmiddag en op afspraak.